Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، شیوع بیماری سرخک در افغانستان توجه سازمان بهداشت جهانی را هم به خود جلب کرده است و این سازمان بین المللی چندی پیش از افزایش بیماری سرخک در این کشور خبر داد و خواستار تسریع واکسیناسیون سرخک در برخی رده های سنی شد.
سازمان بهداشت جهانی در بیانیه ای از گسترش شیوع سرخک در میان کودکان افغانستان ابراز نگرانی و عنوان کرده است که در سه ماه گذشته حدود ۴۳ هزار کودک افغان به بیماری سرخک مبتلا شده و از این تعداد ۲۱۴ کودک جان‌ خود را از دست داده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


سرخک، مسری‌ترین بیماری عفونی است و به گفته کارشناسان هر بیمار در تماس با افراد دیگر می‌تواند منجر به بیمار شدن ۱۸ نفر شود. سرخک یک عفونت دوران کودکی است که در اثر نوعی ویروس ایجاد می‌شود و  می تواند برای کودکان جدی و حتی کشنده باشد.
در این شرایط و براساس گزارش های غیررسمی روزانه تعداد زیادی مهاجر افغان از مرزهای همجوار وارد ایران می شوند و استان تهران و پایتخت از جمله مکانهایی است که به جهت اشتغال مورد توجه جدی این مهاجران قرار دارد.
اینکه چه تعداد مهاجر افغان که عمدتا و در این روزها به صورت خانوادگی وارد استان تهران می شوند در دست نیست اما آنچه مسلم است با وجود شیوع بیماری سرخک در این کشور و مهاجرت افغان ها به همراه کودکانشان می تواند موجب شیوع این بیماری در پایتخت شود.

هشدار رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
با توجه به افزایش شیوع سرخک در افغانستان، علیرضا زالی در جلسه ستاد مقابله با کرونا که روز یکشنبه برگزار شد، حضور مهاجران افغان در کشور را مورد توجه قرار داد و از احتمال شیوع «سرخک» از طریق مهاجران جدید افغان ابراز نگرانی کرد.

زالی در این  نشست که شماری از رسانه ها نیز آن را منعکس کردند، اظهار داشت: سرخک بالاترین میزان ابتلاء در ویروس‌ها را دارد و با توجه به شیوع این بیماری در افغانستان احتمال ناقل بودن اتباع جدید الورود وجود دارد.

فرمانده ستاد مقابله با کرونا تهران خاطرنشان کرد: ما در کشور به صورت همگانی نسبت به تزریق واکسن سرخک اقدام کردیم و در این خصوص نگرانی خاصی نیست، فقط به واسطه ورود اتباع به کشور و احتمال ناقل بودن آنها لازم است اقداماتی در راستای افزایش ایمنی و جلوگیری از شیوع این بیماری انجام شود.

زالی افزود: یکی از اقدامات این است که با کمک فرمانداری‌ها تمام اتباع زیر ۱۸ سال شناسایی و واکسن ام ام آر به آن‌ها تزریق شود.

وی اشاره ای به تعداد مهاجران افغان که به تازگی وارد ایران شده اند نکرد اما واکسیناسیون تمام اتباع زیر ۱۸ سال را مورد تاکید قرار داد و اضافه کرد: تمام کودکان با رده سنی ۶ تا ۱۱ ماه که سفر خارج از کشور داشته‌اند باید مورد بررسی قرار گیرند.

این هشدار در حالی است که گواهینامه حذف سرخک به‌صورت بومی در ایران ۳سال پیش از سوی سازمان بهداشت جهانی (WHO) صادر شد، اما موارد شناسایی بیماری به‌صورت وارداتی در کشور رو به افزایش است و تنها در سه ماه گذشته نزدیک به ۵۰ مورد ابتلا به سرخک در کشور شناسایی شده است.

تب، سرفه خشک، آبریزش بینی، گلودرد، چشم‌های ملتهب و بثورات پوستی از جمله علائم بیماری سرخک است که ۱۰ تا ۱۴ روز پس از قرار گرفتن در معرض ویروس ظاهر می‌شود.

راه انتقال ویروس سرخک از طریق تنفس و قطره‌های تنفسی است و ممکن است افرادی که در برابر این ویروس واکسینه نشده باشند در مجاورت با افراد بیمار مبتلا شوند.

به گزارش ایرنا، واکسن سرخک در کشور ما در قالب واکسن سه گانه MMR که واکسن ترکیبی علیه بیماری‌های سرخک، سرخچه و اوریون است در ۲ نوبت ۱۲ و ۱۸ ماهگی به کودکان تزریق می‌شود.

برچسب‌ها سرخک بیماری های ویروسی علیرضا زالی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سرخک بیماری های ویروسی علیرضا زالی سرخک بیماری های ویروسی علیرضا زالی بیماری سرخک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۱۲۸۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جذب بیش از 150 بهورز در مشهد ؛ امسال

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، مدیر توسعه شبکه و ارتقاء سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حاشیه همایش پیشکسوتان بهورزی و گسترش قطب ۹ کشور، در جمع خبرنگاران گفت: ۱هم اکنون هزارو 100  بهورز در مناطق روستایی حوزه تحت پوشش این دانشگاه شاغل هستند و  دست کم ۶۵۰ نفر دیگر نیاز است که به وضع ایده‌آل در تامین نیروی انسانی موردنیاز در این حوزه برسیم.

دکتر عبدالله‌زاده  افزود: ۵۰۰ دانش آموز بهورزی هم‌اکنون در حال گذراندن دوره آموزشی هستند و در مهر و بهمن سال آینده فارغ‌التحصیل  وبلافاصله پس از فارغ‌التحصیلی به‌کارگیری می‌شوند.

وی گفت: طبق وعده معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و با موافقت رئیس سازمان استخدامی کشور یک آزمون دیگر در ۳ ماه آینده برگزار خواهد شد تا که مابقی کسری نیروی بهورزی در  کشور از جمله ۱۵۰ نیروی مابقی به‌کارگیری در دانشگاه علوم پزشکی مشهد تامین شود.

مدیر توسعه شبکه و ارتقاء سلامت دانشگاه علوم پزشکی بیان کرد: این ۱۵۰ نیرو پس از طی دوره آموزشی ۲ ساله و فارغ‌التحصیلی در این دوره در مراکز و خانه‌های بهداشت روستایی مشغول به کار می‌شوند.

در این مراسم از بیش از ۱۰۰ پیشکسوت و مربی بهورزی تجلیل شد..

دیگر خبرها

  • جذب بیش از ۱۵۰ بهورز در مشهد؛ امسال
  • بهورزان دیده بانان عرصه سلامت هستند
  • جذب بیش از 150 بهورز در مشهد ؛ امسال
  • دانشگاه شهید بهشتی: دانشجویان اخراجی آمریکایی و اروپایی حامی فلسطین را بورسیه می‌کنیم
  • جدیدترین نتایج اعتباربخشی دانشکده‌های پزشکی کشور اعلام شد
  • دانشگاه شهید بهشتی ،دانشجویان آمریکایی اخراجی را بورسیه می‌کند
  • تغییر رئیس مرکز آمار ایران
  • درآمد ۱۰۰۰ میلیاردی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از گردشگری سلامت در ۱۴۰۲
  • لزوم عزم همگانی برای پیشگیری از بیماری‌های منتقله از آب و غذا
  • هشدار افزایش ابتلا به سرخک در رفسنجان