Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-04@17:45:06 GMT

دعوت از رئیس جمهور برای حضور در افتتاحیه سال علوم پایه

تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۵۲۷۵۳۰

دعوت از رئیس جمهور برای حضور در افتتاحیه سال علوم پایه

به گزارش خبرنگار مهر، سعدالله نصیری قیداری در نشست خبری پایان سال خود که امروز در محل دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، اظهار کرد: در سال ۲۰۱۹ سازمان جهانی یونسکو تصمیم گرفت در چهلمین کنفرانس عمومی خود سال ۲۰۲۲ را به عنوان سال بین المللی علوم پایه برای پیشرفت پایدار نام گذاری کند. این روال سازمان جهانی یونسکو است که هر سال را به یک مناسبتی نامگذاری می کند و هدفش ترویج علوم دانشی در جهان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علوم پایه نقش مهمی را در تحول جامعه بشری و توسعه علمی کشورها داشته است.

نصیری علوم پایه را موتور محرکه علم و فناوری عنوان کرد و گفت: ممکن است علوم پایه در رفاه بشر بلافاصله تاثیر نگذارد اما در میان مدت و بلند مدت عامل تحول و توسعه فناوری اجتناب پذیر است.

رئیس دانشگاه شهید بهشتی ادامه داد: خوشبختانه بعد از انقلاب در دو سه دهه اخیر توجه خوبی به علوم پایه شده است و طرح های کلانی چون شتاب دهنده ملی تجهیز آزمایشگاه های مرجع، رشد چشم گیر در کمیت و کیفیت اسناد در پایگاه های استناد بین المللی در سال های اخیر در دستور کار بوده است.

وی با بیان اینکه در قوانین کشور به علوم پایه توجه شده است، به برخی از آن ها اشاره کرد و گفت: در قانون و اهداف وزارت علوم در سال ۱۳۷۹ و در برنامه پنجم و ششم توسعه به حمایت از علوم پایه و بنیادی و خلق دانش به عنوان وظیفه دولت تاکید شده است. در سند جامع علمی کشور نیز اولویت های علوم پایه براساس رویکردهای نیازمحوری، مرز شکنانه و آینده محوری مشخص شده است. البته تا رسیدن به قله دانش در شان کشور تمدن ساز ایران مسیر طولانی در پیش داریم.

وی افزود: از جمله دلایلی که امسال به این عنوان نام گذاری شده این است که انتظار زودبازدهی از علوم پایه، باعث شده در برخی کشورها به این علم بی توجهی شود. علوم پایه امروزه وارد متن زندگی انسان شده و رشته های میان رشته ای به وجود آمده و باعث شده توسعه علم، شتاب بیشتری بگیرد.

رییس دانشگاه شهید بهشتی ادامه داد: از اوایل سال ۱۴۰۰ به ویژه از خرداد ماه حرکتی از سوی انجمن های علمی علوم پایه در کشور آغاز و در نهایت در تیرماه شورای سیاستگذاری سال بین المللی علوم پایه به ریاست وزیر علوم تشکیل شد. نام شورا به تازگی به ستاد ملی علوم پایه تغییر کرد و افراد جدیدی چون نماینده فرهنگستان علوم، یک نماینده از سازمان برنامه و یکی از مدیران سازمان صدا و سیما و معاونت علمی و فناوری به آن اضافه شدند. ذیل این شورا یک کمیته اجرایی تاسیس شد که اعضای آن حدود ۱۷ نفر هستند.

وی با اشاره به اینکه تاکنون حدود ۱۰ جلسه کمیته اجرایی و ۵ جلسه ستاد ملی تشکیل شده و مصوبات ارزشمندی داشته است. یکی از مصوبات در این شورا این است که آیین نامه اجرایی ستادهای استانی تصویب و به استان ها ارسال شده است‌. در هر استان به ریاست دانشگاه مادر، جلسات برگزار خواهد شد. تا امروز برخی ستادهای استانی تشکیل شده است. یکی دیگر از مصوبات این بود که خانه های ریاضیات در استان ها ارتقا خواهند یافت و به خانه علم تبدیل خواهند شد. تاریخ شفاهی علم در انجمن ها آغاز شده و بودجه مناسبی هم قرار شده در اختیار ستاد قرار بگیرد و بخشی هم تخصیص یافته است. همچنین قرار است از برندگان جایزه نوبل و جایزه ابن سینا و حضرت مصطفی دعوت شود تا به ایران بیایند و در سمینارهای مختلف حضور داشته باشند.

رییس دانشگاه شهید بهشتی افزود: سه شنبه ۱۷ اسفند ماه افتتاحیه سال بین المللی علوم پایه با حضور وزرای علوم، بهداشت و آموزش و پرورش در دانشگاه شهید بهشتی برگزار خواهد شد. در این مراسم قرار استاز اساتید ممتاز تقدیر شود. از رئیس جمهور نیز برای حضور در این مراسم دعوت کردیم که امیدواریم در صورت عدم حضور، معاون اول رئیس‌جمهور حضور پیدا کنند.

نصیری به مهمترین برنامه ها برای تقویت جایگاه علوم پایه اشاره کرد و گفت: تقدیر از ممتازین حوزه علوم پایه در کشور در برنامه ۱۷ اسفند و حمایت از ۱۰۰ پسادکتری علوم پایه، بورسیه تحصیلی ۱۰۰ نفر از دانشگاه‌های کشورهای اسلامی در دوره کارشناسی و ارشد که این افراد می‌توانند دوره ارشد یا دکتری بگیرند، از مهمترین برنامه‌های ما در راستای تقویت و حمایت از علوم پایه خواهد بود.

وی تاکید کرد: ۵۰ پروژه استانی حمایت از علوم پایه در حوزه مالی و پیشنهاد درج یک روز با عنوان علوم پایه در تقویم رسمی کشور به شورای عالی انقلاب فرهنگی، تقدیر سالانه از ۱۰۰ دانش آموز برتر کنکور و حمایت مالی از ۸۰ پسادکتری دانشگاه‌ها از دیگر اقدامات ما در حوزه حمایت از علوم پایه به شمار می رود.

رئیس دانشگاه شهید بهشتی همچنین از تصویب برنامه درسی دو واحدی تاریخ علم در چارت درسی دانشجویان خبر داد و افزود: تلاش می‌کنیم از طریق این واحدها جوانان ما با تاریخ علمی کشور آشنا شوند.

کد خبر 5440191 مهتاب چابوک

منبع: مهر

کلیدواژه: وزارت علوم شورای عالی انقلاب فرهنگی علوم پایه دانشگاه های علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی آموزش مهارتی وزارت علوم تحقیقات و فناوری لایحه ساماندهی سهمیه های آموزش عالی دانشگاه فنی و حرفه ای شورای عالی انقلاب فرهنگی اوکراین آموزش حضوری سازمان سنجش وام دانشجویی مرکز سنجش آموزش پزشکی معاونت دانشجویی و فرهنگی وزارت بهداشت دوره های فراگیر ارشد دانشگاه شهید بهشتی حمایت از علوم پایه علوم پایه بین المللی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۲۷۵۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگه‌های امتحانات کشوری پایه ششم و نهم چگونه تصحیح می شود؟

دانش‌آموزان پایه ششم برای دروس ریاضی و علوم باید در امتحانات هماهنگ کشوری شرکت کنند و امتحانات دیگر دروس نیز به صورت هماهنگ منطقه‌ای برگزار خواهد شد.

امتحانات کشوری درس علوم روز یکشنبه ۳۰ اردیبهشت و امتحانات کشوری درس ریاضی پایه ششم روز  سه شنبه ۸ خرداد ۱۴۰۳ برگزار می‌شود.

در امتحانات کشوری، سوالات در سطح کشوری طراحی شده و برای تمام دانش‌آموزان پایه ششم کشور مشابه است اما تصحیح اوراق توسط معلمان خود دانش‌آموزان انجام می‌شود.

در امتحانات هماهنگ منطقه‌ای نیز سوالات دروس توسط منطقه آموزش و پرورش مربوطه طراحی می‌شود و برای دانش‌آموزان پایه ششم همان منطقه یکسان است اما تصحیح اوراق باز هم توسط معلمان خود دانش‌آموزان انجام می‌شود.

در پایه نهم نیز برای دروس ریاضی، علوم و فارسی سؤالات به صورت کشوری طراحی می‌شود و برای دیگر دروس سؤالات به صورت استانی است.

تصحیح برگه‌های امتحانات کشوری و استانی پایه نهم توسط معلمان خود دانش‌آموزان انجام می‌شود.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • برگه‌های امتحانات کشوری پایه ششم و نهم چگونه تصحیح می شود؟
  • چهل و ششمین دوره مسابقات ریاضی دانشجویی کشور در دانشگاه تبریز به کار خود پایان داد
  • ایجاد تحول در آموزش و پرورش، پایه ایجاد تحول در کشور است/ نظرات مختلف کارشناسی باید منجر به گشایش شود
  • حکم رئیس دانشگاه تهران برای جمیله علم الهدی، همسر ابراهیم رئیسی
  • دعوت ۱۲۴ مدال آور فدراسیون بدنسازی به مراسم تجلیل از قهرمانان
  • بررسی مسائل زیست محیطی اصفهان در جلسه شورای عالی حفاظت محیط زیست با حضور رئیس جمهور
  • نشست پیگیری اجرای مهمترین طرح‌ های ریلی کشور برگزار شد
  • حکم رئیس دانشگاه تهران برای جمیله علم‌الهدی، همسر ابراهیم رئیسی
  • سفر همسر رئیسی به پاکستان / اهدای دکتری افتخاری (+ عکس)
  • رئیس‌جمهور کلمبیا: روابط خود با اسرائیل را قطع می‌کنیم